Cazare în Delta Dunării, pentru pescari și turiști

Condițiile moderne de cazare în Delta Dunării oferite de Pensiunea Delta Paradis garantează reușita oricărei vacanțe  !

Pensiunea Delta Paradis, din Incinta Dunavăț 1  (situată pe canale, lângă localitatea Plopul, între Sarinasuf și Murighiol pe DN 222C), Canalul Dunavăț, oferă cazare în Delta Dunării pentru turiști dar și pentru pescari. Dispunând de o suprafață totală de luciu de apă de 1.505 ha și bălți destinate în principal pescuitului sportiv de răpitor – știuca, constituie o excelentă opțiune de cazare în Delta Dunării, MurighiolPensiunea oferă cazare în Delta Dunării, atât pescarilor, cât și turiștilor pentru care recomandăm plimbările cu barca de agrement (birdwatching, fotografii) cât și excursiile în Delta Dunării.


Harta Delta Dunarii
Delta Dunării harta fizica

Aflându-se în gura Lacului Razim, Pensiunea Delta Paradis oferă amatorilor de pescuit, încă o posibilitate de a-și împlini dorințele. Pensiunea se află într-o locație deosebit de frumoasă, (zona turistică Murighiol, Delta Dunării) din care se pot face excursii în orice colț al Deltei Dunarii.

CANALUL DUNAVĂȚ, locul unde este situată Pensiunea DELTA PARADIS, are o lungime de 28.5 km. Începe de la km 54 al brațului Sfântu Gheorghe și se termină în Lacul Razim la sud de Golful Fundea.

Istoria – abnegația și geniul unui mare savant

Celebrul savant român GRIGORE ANTIPA este cel care a pus bazele construirii Canalului Dunavăț. Principala problemă a pescuitului pe Razim – Sinoie, la sfârșitul secolului XIX a fost distrugerea faunei piscicole. Motivul era lipsa oxigenului din apă, ca urmare a colmatării canalului Dunavăț. Acesta făcea legătura cu Dunărea și alimenta lagunele cu apă proaspătă. Ca urmare a primelor cercetări în această zonă, Grigore Antipa a înaintat Guvernului un memoriu care propunea rezolvarea problemei.

Se dorea decolmatarea canalului Dunavăț şi săparea a încă unui canal. Acesta urma să alimenteze complexul lagunar Razim – Sinoie cu apă proaspătă din Dunăre. Cu sprijinul regelui Carol I, la începutul sec. XX vor fi amenajate şi puse în exploatare două canale. Au apărut asfel Canalul Dunavăţ, denumit anterior Canalul Regele Carol şi Canalul Dranov, denumit anterior Canalul Principele Ferdinand. Ca urmare a construirii celor două canale, peștele s-a putut înmulți fără probleme. A scăzut foarte mult mortalitatea piscicolă și, prin urmare, comunitățile de pescari din zonă s-au dezvoltat.

Prezentul – un complex turistic modern, destinat cazării în Delta Dunării (lângă Murighiol)

Astăzi, în locul fostei Amenajări Piscicole Dunavăț 1, a apărut un complex hotelier cochet, format din două unități de cazare decente, un hotel și un minihotel, cu piscină și restaurant propriu. Oamenii care lucrează cu dăruire aici, se străduiesc să ofere oaspeților, servicii de calitate. Condițiilor moderne de cazare, li se adaugă tenacitatea și dăruirea barcagiilor și a ghizilor pentru pescuit și excursii în Delta Dunării. Cu toții lucrăm cu pasiune și abnegație pentru confortul oaspeților noștri.

Galerie imagini Pensiunea Delta Paradis din Delta Dunării, Murighiol

Hotel Pensiunea Delta Paradis din Delta DunariiImagine pensiunea Delta Paradis din Murighiol, canalul DunavatVedere din spatele hotelului Delta Paradis, de pe pontonul de pescuitMini Hotel Pensiunea Delta Paradis, vedere dinspre pontonul de pescuitRestaurant cu bucătărie modernă și loc de grătarVedere Pensiune Delta Paradis dinspre piscinăIntrare Hotel Pensiunea Delta Paradis, chiar pe malul canalului DunavăţCanalul interior din incinta, cel mai bun loc de pescuit roşioară.Pescuit din zori de zi până seara tîrziuPensiunea Delta Paradis este raiul pescarilor de știucă!Bărci de închiriat pentru pescuit în incintă

Vă așteptăm cu drag, să vă cazați la Pensiunea “Delta Paradis”, unde veți petrece clipe de neuitat la pescuit și în excursii în Delta Dunării!

Comentariile sunt închise.